MEB Design Ltd is an architectural practice with offices in London, Oxford and Kent

Enquiries

captcha

MEB Design were appointed by Hoe Bridge School for the Dining Hall Extension project following it being identified as a development project in the school’s masterplan prepared by MEB Design in 2013. This was the third project following the previously completed Chapel Redevelopment and Pre-Prep projects.

The project involved the refurbishment and extension of the existing kitchen and dining hall which lies adjacent to the grade II* listed 17th century mansion, Hoe Place. The project comprised a new cross laminated timber space with a glazed link back to the original hall to form a large open space which can be subdivided with the use of a sliding stacking partition.

The reconfigured kitchen spaces and layout allowed the school to move to a more efficient ‘servery’ style system. The new pitched roof building gives a fantastic new performing art centre facility as well as the possibility for use for other school functions.

A successful relationship between the main contractor, M&E, structural engineer, CLT engineer and client team allowed a short construction period and ensured the completion ready for the September school term.

Photo Credit: Mica Projects

Support provided by Websites by Mark.